JM Modern HikaShop - шаблон joomla Видео
In
(06-1) 619-8321

Meghívjuk Önt a közeljövőben (2018. október 17-19.) Bükfürdőn tartandó konferenciára, melyen cégünk több előadást is tart és workshopot is szerveztünk!

Kedves Partnerünk!

 

Meghívjuk Önt a közeljövőben tartandó 47. MIT Vándorgyűlésére, melyen szakmai előadást tart:

Shaun Peterson, Global Commercialization Marketing Manager, Promega Corporation "'Microsatellite Instability (MSI) - Biomarker for Immunotherapy" címmel (2018. október 18. 09:30).

Hegyi Zoltán, Imaging Sales and Application Manager, Bio-Science Kft. "ImageXpress Pico: a new generation of automated cell imaging and image analysis systems" címmel (2018. október 18. 09:45).

 

Mindemellett cégünk kiállítóként is részt vesz és workshopot szervez.

A workshop témája: Automatizált High Content Screening mikroszkópia – a manuális fluoreszcens és áteső kép alapú mikroszkópia modern és gyors köntösben

Workshop időpontja: 2018. október 18. 10:00

Az automata High Content Screening (HCS) mikroszkópiát nagyjából 15 éve kezdték el kifejleszteni azért, hogy a fáradságos, rengeteg időt és munkát igénylő manuális fluoreszcens és áteső képi mikroszkópiát megújítsák, fejlesszék és felgyorsítsák. Tulajdonképpen az áramlási citometria alteregója adherens sejtekre, szövetekre és kisebb élő szervezetekre (C. elegans, zebrahal). Fő célok közt szerepelt a nagyon jó minőségű képek gyors elkészítése nagy vagy akár csak kis számú mintán és számtalan kezelési körülmények közt. Ennek megfelelően multi-well plate-ek, konfokális kamrák vagy akár több slide is vizsgálható akár sejtes inkubátornak megfelelő környezetben.  Továbbá fő szempont volt, hogy a kép készítés mellett a képek egyszerű, könnyű és gyors elemzése is integrálva legyen a készülékekbe, azaz ne legyen szükség külön szoftverre és a képek egyesével történő elemzésére, a kapott adatok lassú exportálására és harmadik szoftverrel történő ábrázolására. Napjainkban számtalan alkalmazási lehetőség van, kezdve az egyszerűbbektől (sejtszám, transzfekciós hatékonyság, citotoxicitás) folytatva egészen a rendkívül bonyolultakig (idegsejt nyúlvány képződés, sejtmigráció, angiogenezis, vezikula képződés).

A workshop-on egy ilyen benchtop készüléket mutatunk be, a Molecular Devices által gyártott ImageXpress Pico-t, mely mérete ellenére szinte mindent tud, amit egy modern HCS készüléknek tudnia kell. Bemutatjuk a készüléket működés közben fixált mintát vizsgálva és kielemezzük a kapott képeket. Vizsgálunk majd apoptózist és nyúlvány képződést egyaránt.

A workshopon előzetes regisztrációt követően lehet részt venni.

A regisztrációval kapcsolatban kérem keresse meg a Remedico Kft.-t, mint a találkozó lebonyolítóját, vagy cégünknél Fogarasiné Géresi Barbarát (, 06-30-249-9933). Regisztrálni 2018. október 10-ig lehet. 

 

A konferencia ideje, helyszíne:

2018. október 17-19.

Greenfieldhotel Golf & SPA
Bük, Golf út 4, 9740
www.greenfieldhotel.net

 

A konferenciáról bővebb információ az alábbi linken érhető el:

https://www.remedicon.hu/271/magyar-immunologiai-tarsasag-47-vandorgyulese/nyitolap

VISSZA

blue down arrowForgalmazott termékeink gyártói - keressen gyártó szerint a logóra kattintva